Poslanstvo

Kot otrok sem se naučila šivanja od svoje mame, ki je do poznih večernih ur šivala oblačila zame in mojo sestro. Poskakujoča igla maminega dragocenega šivalnega stroja je delovala name, kot čarobna palica. Neizmerno sem si želela pognati šiviljsko kolo. Sem in tja sem mamo celo uspela prepričati, da sem pod njenim budnim očesom naredila šiv ali dva.

Ne spomnim se natančno kdaj, verjetno sem imela kakšnih 10 let, ko sem začela s kreiranjem in šivanjem prvih oblačil za mojo punčko. Mama je vztrajala, da se najprej naučim šivanja na roke, jaz pa sem skrivaj sestavljala dele oblekic z rdečim sukancem zagoneteno vpeljanim skozi vse luknjice njenega šivalnega stroja.

No, resnično ne vem, ali je bil sukanec rdeč ali kakšne druge barve, sigurna pa sem, da je bila rdeča nit skozi vse moje življenje strast do šivanja in drugega ročnega ustvarjanja. Seveda je bilo vmes kar nekaj neuspelih poskusov, toda učila sem se na napakah.

V času odraščanja mojih otrok so mi moje šiviljske spretnosti prišle še kako prav pri krpanju večjih in manjših lukenj, ki so nastale med razposajenim dirjanjem okoli hiše. Kolikokrat je bilo potrebno podaljšati krilo, zožati hlače in zamenjati zadrgo?

Zamenjati zadrgo! Kam s staro, tisto ki je nehala služiti svojemu prvotnemu namenu? Zgibam, šivam, lepim in izdelam čudovito rožo. Kasneje sem jo nadgradila v ogrlico in k ogrlici izdelala še uhane in zapestnico. Toda roža je ostala.

Pri izdelovanju loga sem jo vgradila v svoje ime in nastala je .

»Naj mi moje ime z vgrajeno rožico postane amulet, ki me bo vedno podpiral,« sem si rekla in začela delati na svoji blagovni znamki.